AKTUELNO

Nedavno je od koronavirusa preminula beba stara devet dana, a doktorka Olivera Ostojić, načelnica Dečje klinike KBC "Dragiša Mišović", kaže da je do sada u ovoj ustanovi zaraženo dvanaestoro dece.

Ostojić ističe da su sva deca, koja su zaražena koronavirusom, dobro i da najmlađi pacijent ima 15 dana. Dodaje i da je ta beba dobro, kao i da je virus dobila od majke koja je bila kovid pozitivna.

Foto: TV Pink Printscreen

Od jutros je 12 dece zaraženo. Ta deca su sva dobro, to su šarenoliki simptomi kovid infekcije. Najmlađe dete, jutros ima 15 dana. Primljeno je sa 11 dana. Dete je došlo kao kovid pozivitno od kovid pozitivne majke. Uključena je terapija i već četvrti dan je kod nas je i sasvim je dobro - kaže Ostojić.

Doktor Vanja Milošević, ginekolog GAK "Narodni front", smatra da su trudnice pravi heroji ovog vremena, kao i da nas slučajevi s kovid pozitivnim trudnicama i bebama upozoravaju da opasnost još uvek nije prošla, kao i da treba da budemo odgovorni.

Foto: TV Pink Printscreen

Ja i dalje smatram da su naše trudnice pravi heroji ovog vremena. Slučajevi kao ovi s bebama upozoravaju da opasnost nije prošla i da treba i dalje da budemo odgovorni. Svedoci smo da svaka trudnica koja hoće da se vakciniše, biće vraćena, jer je stav SZO da se vakcina ne preporučuje trudnicama. Ovi apeli koji dolaze s naše strane imaju dobru nameru - rekao je Milošević.