AKTUELNO

"U veoma dobrom opštem stanju je otpuštena kući, na zadovoljstvo svih nas u bolnici", rekao je direktor ustanove u Kikindi.

Dvomesečna beba koja je bila pozitivna na koronavirus i lečila se u crvenoj zoni Dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Kikindi danas popodne otpuštena je kući, jer tokom trodnevnog lečenja nije imala nikakvih simptoma virusa.

Beba čak nije primala ni antibiotsku, već samo vitaminsku terapiju, potvrdio je za medije direktor bolnice u Kikindi dr Mirko Stojisavljević.

- Virus kod bebe je ustanovljen prilikom redovne vakcinacije. Beba nije imala temperaturu, već samo blago curenje nosa. Međutim, pedijatar je iz detaljnog razgovora s majkom saznao da su kod kuće svi bolesni, pa je domah urađen antigenski test i pokazalo se da je beba pozitivna na virus. Odmah je smeštena u bolnicu zajedno s majkom. Po proceduri je urađeno tesiranje i majke i ona je, takođe, bila pozitivna. Beba je sve vreme bila bez temperature i bez drugih simptoma, pa nije dobijala antibiotsku, već smao vitaminsku terapiju. U veoma dobrom opštem stanju je otpuštena kući, na zadovoljstvo svih nas u bolnici – preneo je dr Stojisavljević.

#Beba

#Kikinda