AKTUELNO

Manifestacija “Dani cveća i meda“ obeležila je početak turističke sezonu u opštini Veliko Gradište, gde su se okupili ljubitelji cveća i pčelarskih proizvoda, ali i prvi ovogodišnji turisti ove podunavske varošice.

Dvodnevna izložbeno-prodajna manifestacija održana je u Kusiću, selu poznatih cvećara koji svoje proizvode plasiraju širom zemlje.

Domaćim proizvođačima na manifestaciji pridružili su se cvećari, pčelari, grnčari i majstori starih zanata iz čitave Srbije pa se na štandovima za svakog posetioca i turistu našlo nešto lepo za kuću i baštu.

Foto: opština Veliko Gradište

Na manifestaciji u Velikom Gradištu, među više od 50 štandova, birali su se oni najmaštovitije uređeni, za koje su izlagačima podeljene specijalne nagrade za trud i učešće. Prigodna priznanja je uručilo rukovodstvo opštine, na čelu sa predsednikom Draganom Milićem i direktorkom Turističke organizacije i Kulturnog centra ove opštine.

Foto: opština Veliko Gradište

“Ovo je ujedno početak turističke sezone 2021. godine gde se na neki način pripremamo, preduzeli smo određene mere – uređujemo plažu na Srebrnom jezeru, gradi se grad na vodi, na samom akvatoriju, na 60 ari biće smešteni tobogani, bazeni za decu... Generalno se uređuje čitavo Srebrno jezero, završena je sportska hala, gde nam 3. maja dolazi reprezentacija odbojkaša na pripreme“, najavio je predsednik opštine Dragan Milić, uz ekskluzivnu vest da u septembru na jezeru počinje izgradnja novog hotela sa 4 zvezdice, sa 150 soba, gde bi bilo zaposleno preko 100 radnika.

Foto: opština Veliko Gradište

“Želimo da vratimo naše ljude iz inostranstva, njih desetak je tu kupilo apartmane, otvaraju restorane“, rekao je Dragan Milić, koji je podsetio da je desetak porodica koje se bave turizmom na Srebrnom jezeru prošle godine iskoristilo pomoć do 10.000 evra za razne sadržaje u svojim objektima što će biti ponovljeno i ove godine.

#Manifestacija “Dani cveća i meda“