AKTUELNO

Vakcinisanje hotelijera i ugostitelja koje je organizovala Privredna komora Srbije (PKS) u saradnji sa Gradom Beogradom održano je danas na Beogradskom sajmu.

Sekretar Udruženja za turizam Privredne komore Srbije Tijana Maljković je rekla da PKS zajedno sa Gradom već nedeljama radi na imunizaciji zaposlenih u turističkom sektoru, a da su termini bili određeni za ugostitelje, zaposlene u hotelima, vodiče, zaposlene u turističkim agencijama, kao i ostale turističke radnike.

Imunizacija je jako bitna, da ne kažem ključna za oporavak najugroženije privredne grane nakon ove pandemije, to jest, turizma i ugostiteljstva - rekla je Tijana Maljković.

Marketing menadžer jednog hotela Iva Drašković je rekla da je turistički sektor u Srbiji privredna grana koja je usled pandemije pretrpela ogromne gubitke i dodala da su zaposleni u hotelima u grupi koja je visokorizična jer su svakodnevno u kontaktu sa gostima.

Zdravlje i sigurnost su izuzetno bitni za naše ljude, zato nam je vakcinacija od izuzetnog značaja. Vakcinacija protiv korona virusa uliva poverenje našim gostima koji odsedaju u hotelima, zbog toga je i povećano interesovanje za boravak u hotelima - rekla je Iva Drašković.

Vlasnik restorana Pero Di Reda je rekao da je na Beogradski sajam došao ispred Udruženja noćnih klubova i barova i pozvao sve njihove korisnike da pristupe vakcinaciji. Mislim da je to jedini način da izađemo iz ovog stanja u kome smo trenutno i da profunkcioniše sve kao što je nekad bilo - rekao je Di Reda.