AKTUELNO

Kolone automobila protežu se do naplatnih rampi, što blokira prolaz vozila.

Saobraćajne gužve koje su očekivane pred praznike već su počele, te se tako na naplatnoj rampi Preljina čeka dva sata, dok se na isključenju za Takovo čeka oko sat vremena.

- Drugi sat čekam na Preljini. Ne krećite auto-putem nigde ili računajte na tri sata čekanja. Ibarska je bila bolje rešenje - napisao je jedan korisnik tvitera koji je ostao zaglavljen u koloni vozila na ovoj saobraćajnici.

- Zbog povećanog intenziteta saobraćaja i zadržavanja na kružnom toku Preljina i kroz centar Čačka saobraćaj se usporeno odvija, te su koone vozila sve do naplatne stanice Preljina i time onemogućavaju normalan protok vozila kroz naplatnu stanicu. Zadržavanje vozila je 120 minuta - navedeno je u saopštenju JP "Putevi Srbije".

Kako pišu korisnici društvenih mreža, naplatna rampa Preljina "trenutno izgleda kao granični prelaz i čeka se kao da je špic usred letnje sezone", a kolone su duže od četiri kilometra, te se, ako ste se uputili ka Čačku, naoružajte strpljenjem.

Na ovoj deonici i juče se formirala kolona vozila duga oko dva kilometra, te su i oni koji su se uputili u ovaj deo Srbije ranije nego što su planirali, kako bi izbegli gužve, ostali zaglavljeni u saobraćaju.

Vremenski interval čekanja povećava se i na naplatnoj stanici Takovo, a trenutno se, prema informacijama JP "Putevi Srbije" čeka oko sat vremena.

Kako pišu korisnici Tvitera, na isključenju sa auto-puta Miloš Veliki za Takovo, kolona vozila duža je od jednog kilometr