AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali najavio je gostujući na Pinku da će već sutra na sednici Vlade Srbije biti usvojena uredba koja definiše kako će se isplaćivati pomoć od 3.000 dinara vakcinisanim građanima.

- Pomoć važi za sve koje će do 31. maja primiti makar jednu vakcinu, ona je neophodna. Od 1. do 15 juna traje prijavljivanje - na isti način kao i za 60 evra. Svako ko se prijavi dobiće do 20. juna i tu pomoć od Vlade Srbije. Penzioneri nemaju potrebu da se prijavljuju - rekao je ministar.

Foto: TV Pink Printscreen

Želimo da motivišemo ljude da se vakcinišu, kako bismo se što pre vratili normalnom životu. Jer nam je najvažnija borba za ekonomiju i nova radna mesta. To je samo deo trećeg paketa pomoći - rekao je Mali.

- Od 12. juna krećemo sa isplatom ove pomoći od 3000 dinara - rekao je ministar i dodao da je od danas dostupno i prijavljivanje za pomoć od 60 evra preko kol centra. 

Istakao je i da se već 3.350.000 građana prijavilo za ovu pomoć. 

Poziva, građane da se vakcinišu u ovom periodu. Ovo je primer sa naše strane kako da nagradimo one koji su shvatili važnost vakcinacije, ali i da bismo i dalje podstakli rast naše ekonomije- želimo da nam stopa rasta bude iznad 6 posto, što za naše građane znači veće plate i veće penzije - istakao je ministar.

- Ovo je istorisjki uspeh za zemlju u doba najveće krize - istakao je on. 

#Siniša Mali