AKTUELNO

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin najavio je danas da će uskoro u svim većim gradovima u Srbiji, do kraja godine, biti raspoređeno 400 policajaca pozornika, što je još jedan odgovor države na ulični kriminal.

-Građani će imati kome da se požale, a pozornik će u svom rejonu znati ko se gde okuplja, ko dolazi ispred škola, a nije mu tu mesto i najbitnije, učinićemo im život nemogućim, a gde god ti kriminalci budu, bićemo i mi, da znaju da smo prisutni i sprečićemo njihove kriminalne poslove - rekao je ministar Vulin.

Pokrenuli smo, dodao je ministar Vulin, i akciju "Gnev", gde je svaka policijska uprava dostavila spisak ljudi koji su bezbednosno zanimljivi iz bilo kog razloga.

-Ako ne možemo da dokažemo da se bavi drogom, možda ima zgradu koju gradi 'na crno' - naveo je ministar Vulin i podvukao da nije bitno za šta će kriminalac da 'padne', uz poruku ''važno je da padne''.

-Bitno je da znaju da će im život biti teži, a pozornici i naravno čitava policija će se pobrinuti i raditi na tome da to tako i bude uz puno poštovanje zakona - rekao je ministar Vulin.

#Aleksandar Vulin