AKTUELNO

Javna tribina o bezbednosti u saobraćaju namenjena učenicima novosadskih srednjih škola održana je u Gimnaziji „Laza Kostić“.

Tribinu je, u saradnji sa Gradom Novim Sadom, organizovalo udruženje „Budimo bezbedni“, sa ciljem da ukaže na značaj odgovornog ponašanja svih učesnika u saobraćaju i poštovanja saobraćajnih propisa.

Događaju je prisustvovala članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić koja je istakla da je prevencija najbolji način za sprečavanje rizika i da promovisanje odgovornog ponašanja u saobraćaju ima veliku važnost u podizanju nivoa bezbednosne kulture građana, pre svega mladih ljudi.

Foto: Grad Novi Sad

Danas smo čuli potresnu i inspirativnu priču o borbi za život jedne hrabre, mlade žene, koju vrlo dobro znate sa malih ekrana. Voditeljka RTV „Pink“ Dea Đurđević govorila je o tome kako se ne odustaje, kako se u najteže bitke ide sa osmehom i pobeđuje i koliko je bezbednost u saobraćaju važna. Učenici su kroz razgovor sa neustrašivom Deom saznali da se odgovoran učesnik u saobraćaju ne postaje dobijanjem saobraćajne dozvole. O odgovornom i bezbednom ponašanju u saobraćaju uči se godinama, celog života. Ovakva predavanja su od suštinskog značaja za srednjoškolce koji zbog svog uzrasta još uvek ne osećaju u kojoj meri su odgovorni za bezbednost drugih u saobraćaju, bez obzira da li voze rolere, bicikl ili električni trotinet- izjavila je Dina Vučinić.

Foto: Grad Novi Sad

Prisutnima se obratila i predsednica udruženja „Budimo bezbedni“ i TV lice Dea Đurđević koja je prošle godine preživela tešku saobraćajnu nezgodu i koja prenoseći lično iskustvo, govoreći na tribinama širom Srbije, želi da ukaže na značaj odgovornog ponašanja u saobraćaju.

Foto: Grad Novi Sad

Smatram da su mladi najpametnija kategorija našeg društva i danas, kroz svoju ličnu priču i fotografije nesreće koju sam doživela kao i celog procesa oporavka želim da im poručim da se svaka situacija može prevazići, ali da je najvažnije da shvate koliko je važno da vode računa i da se pridržavaju propisa jer je svaki sekund u životu važan, a pogotovo sekund u saobraćaju - istakla je Dea Đurđević.