AKTUELNO

Svi proizvođači zahtevaju normalne cene, a ministar je istakao da će svi biti zadovoljni.

Sezona malina uveliko je počela, a proizvođači ne znaju koja će otkupna cena biti kod hladnjača.

Pisalo se svašta, a poljoprivrednici su počeli da beru, i čekaju odluku otkupaca.

O ovoj temi u Jutarnjem programu TV Pink, govorio je Branislav Nedimović ministar poljoprivrede.

On je najpre istakao da su priče koje plasira "Kurir" iz 2011. godine.

Foto: TV Pink

- Pojavile su se priče po medijima, konkretno "Kuriru" da su malinari napravili protest u Šapcu, ali ministar je istakao da taj dnevni list koristi situaciju iz davne 2011. godine, kako bi napakostili sadašnjoj vlasti - rekao je on.

Nedimović je istakao da će ministarstvo učiniti sve da pomognu ljudima.

- Ovaj proizvod sa 250 miliona dolara učestvuje u našem izvozu. Mi moramo mnogo da radimo. Moramo da pomognemo ljudima da sa određenim alatima sačuvaju robu, pa da je kasnije izvezu. Moramo da vodimo računa o svim proizvođačima, ali i o blisnsima. Učinićemol sve da neko ne ugrozi tržište - dodao je on.

Kako kaže, mnogi proizvođači se udružuju.

- Evo imali smo neki dan u Arilju, nekoliko vlasnika malinjaka se udružilo i napravilo svoje skladište. Prodaće je po većoj ceni i to u novembru, decembru - rekao je Nedimović.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimovich izjavio je da Ana Brnabić ima apsolutnu podrssku Srpske napredne stranke za predsednicu Vlade Srbije.

- Mi smo na predsedništvu (SNS) doneli odluku jednoglasno i ovlastili predsednika Vučića iako je njegovo ustavno ovlašćenje da predloži premijera. Ana Brnabić ima apsolutnu podršku tako da je to potpuno nesporno - dodao je on.

#Branislav Nedimović

#Srbija

'