AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji boravi u dvodnevnoj poseti KiM, obišao je danas Leposavić i razgovarao sa građanima o isplati jednokratne finansijske pomoći vlade, namenjene našem narodu u južnoj pokrajini.

Danas je počela isplata pomoći u iznosu od 100 evra za sve zaposlene, decu i penzionere i 200 evra za sve nezaposlene u dinarskoj protivvrednosti.

Tim povodom, Petković je obišao ekspozituru Banke Poštanska štedionica, preko koje se realizuje isplata.

"Danas je veliki i značajan dan za naš narod na KiM, kada ispunjavamo veliko obećanje predsednika Aleksandra Vučića i ovde smo da ispratimo prvi dan isplate novčane pomoći", rekao je Petković, a navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Foto: Kancelarija za KiM

Ta pomoć, naveo je, pokazatelj je koliko država Srbija misli o svom narodu na Kosovu i Metohiji.

Petković je istakao da je rebalansom budžeta, država izdvojila najveću pomoć ikada za južnu pokrajinu i to u iznosu od četiri milijade dinara, kako za kapitalne projekte, poput izgradnje puteva, bolnica, vrtića, tako i za direktnu finansijsku pomoć.

Foto: Kancelarija za KiM

"Država će uvek biti tu za svoj narod, da im pomažemo, a vaše je samo da ostanete na svojim vekovnim ognjištima i da se borimo zajedno sa državom za budućnost i za našu decu", rekao je Petković i zahvalio Poštanskoj štedionici na pomoći.

Predsednik Izvršnog odbora Banke "Poštanska štedionica" Bojan Kekić izrazio je zadovoljstvo u ime zaposlenih na uslovima rada i najvio dalju modernizaciju banke.

Foto: Kancelarija za KiM

Nakon obilaska ekspoziture, Petković i Kekić podelili su i tablete deci iz četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Prilikom obilaska Leposavića, Petković se sastao i sa predsednikom Privremenog organa opštine Zoranom Todićem, načelnikom Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavkom Simićem i predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem.

#Kosovo i Metohija

#Petar Petković

#Pomoć

#građani