AKTUELNO

Fondacija ''Za srpski narod i državu'', koju je osnovala Srpska napredna stranka na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, raspisala je javni konkurs za dodelu studentskih stipendija za akademsku 2021/2022. godinu, a rok za podnošenje prijava je 60 dana od dana objavljivanja konkursa, do 4. avgusta 2021.

Bespovratna sredstva u vidu studentskih stipendija dodeljuju se jednokratno za 25 izabranih kandidata, a visina sredstava maksimalno može biti do iznosa jednogodišnje školarine fakulteta koji je student upisao.

Pravo da se prijave na konkurs za dodelu studentskih stipendija imaju svi studenti prve godine koji se prvi put upisuju u prvu godinu osnovnih akademskih studija na nekom od Univerziteta u Srbiji.

Uslovi su da su samofinansirajući studenti, da pohađaju celokupni studentski program na maternjem jeziku i da pripadaju najmanje jednoj ili više socijalno ugroženih kategorija.

Na zvaničnoj prezentaciji, www.fondacijasnd.rs, detaljno je objašnjeno šta se podrazumeva pod terminom socijalno ugrožena kategorija, a između ostalog, odnosi se na studente čiji je jedan ili čija su oba roditelja sa statusom nezaposlenog lica sa utvrđenim socijalnim statusom, zatim na studente bez roditelja, odnosno bez roditeljskog staranja, decu poginulih boraca...

Kandidati mogu da se prijave poštom na adresu: Fondacija ''Za srpski narod i državu'' Palmira Toljatija 5/3, 11000 Beograd ili elektronskim putem na zvaničan mejl fondacije office@fondacijasnd.rs.

#Fondacija

#Konkurs

#Studenti

#stipendije