AKTUELNO

Najviša dnevna temperatura do 34 stepena Celzijusa.

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo. Popodne i uveče, uz lokalni razvoj oblačnosti, uglavnom na severu i zapadu zemlje, očekuje se retka pojava pljuskova i grmljavina.

Duvaće slab južni i jugozapadni vetar, krajem dana u skretanju na severozapadni. Jutranja tempratura od 12 do 19 stepeni, najviša dnevna od 28 do 34 stepena, saopštio je Republički Hidrometeorološki Zavod.

U Beogradu će biti sunčano i veoma toplo. Popodne i uveče uz lokalni razvoj oblačnosti, u pojedinim delovima grada, moguća je pojava pljuskova i grmljavina. Vetar slab južni i jugozapadni, krajem dana u skretanju na severozapadni. Jutranja temperatura oko 19, najviša dnevna oko 33 stepena.

Vreme narednih sedam dana

Prema izgledima vremena narednih dana biće pretežno sunčano i veoma toplo u većini mesta sa najvišom temperaturom od 32 do 37 stepeni. U popodnevnim i večernjim satima, uz lokalni razvoj oblačnosti, mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom u severnim i južnim i jugozapadnim krajevima.

Foto: Pixabay.com

Biometeorološka prognoza

Očekuje se relativno nepovolјan uticaj biometeorološke situacije na hronične bolesnike i meteoropate. Izražene tegobe su moguće kod osoba sa srčanim obolјenjima i varirajućim krvnim pritiskom, kao i kod astmatičara. Osećaj umora i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja. U saobraćaju je neophodno povećanje opreznosti.

#Prognoza

#RHMZ

#Vreme

'