AKTUELNO

Isplata poslednje rate minimalca, počinje danas 8. juna. Svi preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika preduzeća za svakog prijavljenog radnika dobiće po 15.450 dinara.

Sa ovom isplatom praktično se završava treći paket pomoći koji je uključivao podršku svim preduzećima. Ova podrška je pokrila zarade za mart, april i maj, a firme će ukupno, po svakom radniku, dobiti nešto više od 46.000 dinara, odnosno tri puta po 15.450, što je polovina januarske minimalne plate u Srbiji.

Ministar finansija Srbije Siniša Mali ranije je izjavio da je prošlog meseca tu pomoć dobilo oko 1,2 miliona radnika, odnosno 250.000 firmi.

Uskoro i 3.000 dinara

Ovog meseca država će, pored isplate polovine minimalca, isplatiti i 3.000 dinara. Isplata će ići u nekoliko dana, odmah nakom 15 juna, kada i ističe rok za prijavu za ovu pomoć. Pravo na ovu pomoć imaju svi građani koji su vakcinisani do juče i koji su se za vakcinaciju prijavili do 31. maja.

Takođe, u ovom mesecu biće isplaćena i pomoć od 60 evra za sve nezaposlene.

"To je prvi put da država na takav način izlazi u susret onima koji su zbog kovida 19 ostali bez posla. Svi oni koji su bili prijavljeni na biro, dobiće pomoć od 60 evra", rekao je ranije Mali.

U okviru trećeg paketa pomoći do sada su isplaćene dve polovine minimalca, prvi deo pomoći od 30 evra za sve punoletne građane, kao i pomoć za građane na KiM - 100 evra za sve građane i decu i 200 evra za nezaposlene.

Autor:

#Novac

#Pomoć

#država