AKTUELNO

Kancelarija za Kosovo i Metohiju u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Srpska solidarnost" i Nevladinim udruženjem "Stupovi" iz Crne Gore organizovala je putovanje na more za decu iz socijalno-ugroženih porodica sa teritorije KiM.

Ukupno osamdesetoro dece školskog uzrasta boravi sedam dana u Sutomoru u Crnoj Gori. Đaci su podelјeni u dve grupe zbog epidemioloških mera, prva grupa juče je završila letovanje dok je druga grupa stigla.

Tokom boravka na primorju, njima je organizovan i niz edukativno-zabavnih aktivnosti.

Decu je obišla pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Svetlana Miladinov i tom prilikom poručila da je za Kancelariju i nju lično jedan od prioriteta da deca iz naše južne pokrajine imaju bolјe uslove za odrastanje.

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Svesni smo da mladi sa Kosmeta žive u težim uslovima i okolnostima nego mladi u drugim delovima Srbije. Zato je naš zadatak i obaveza kojoj smo sa zadovolјstvom posvećeni da našoj deci sa Kosova i Metohije omogućimo srećnije odrastanje. Zbog toga smo se i potrudili da im organizujemo ovaj put, a posebno me je dirnuo to što većina dece iz ove grupe nikad nisu bila na moru - istakla je Miladinov.

Ona je navela da su putovanja mladih sa svojim vršnjacima važna i za socijalizaciju dece.

Zbog toga je ovo samo jedno u nizu putovanja za decu iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije koje je organizovala Kancelarija za KiM u saradnji sa partnerima.

Prethodno je dve stotine dece boravilo na Tari, a ovakve aktivnosti će se sprovoditi i ubuduće.