AKTUELNO

Ministar Vulin zahvalivši se na poklonjenoj ikoni istakao je da je on tu bio da ikonu primi, ali da je ona poklon svima onima koji rade u policiji.

Učenici Osnovne škole „Dušan Jerković“ iz Rume, povodom obeležavanja slave i Dana Ministarstva unutrašnjih poslova, uručili su danas ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, ikonu Svete Trojice, koju su lično izradili.

Ministar Vulin zahvalivši se na poklonjenoj ikoni istakao je da je on tu bio da ikonu primi, ali da je ona poklon svima onima koji rade u policiji, koji decu čuvaju svakoga dana i na koje mališani mogu da se oslone.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

- Deco, uvek se oslonite na svog policajca. Šta god da se desi možete da se oslonite na njega. Javite mu se i kada je dobro, biće mu drago, a kada je teško tražite pomoć i on će biti spreman da vam pomogne - naglasio je ministra Vulin.

Nijedan policajac, kako je istakao, nije izabrao tu profesiju da bi nekome činio zlo, već da bi činio dobro.

- Pozdravite roditelje, kažite im da vas čuvamo i da ćemo vas čuvati, kao što čuvamo i njih. Šta god da radite mislite o njima, da li bi se vaši roditelji osećali ponosno ili tužno na ono što planirate da učinite - poručio je ministar Vulin mališanima i istakao da su njihovi roditelji danas sigurno ponosni na njih, jer su napravili nešto vredno, u šta su uložili vreme, ljubav, trud i druženje.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Ministar je istakao da ikona koju su deca izradila, govori da sve vredi i ima smisla, i da se svaki trud isplati za našu jedinu voljenu Srbiju.

- Kakvi vi budete i kakvu vam Srbiju ostavimo takva će biti, vredna ponavljanja - naglasio je ministar Vulin.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Direktorka škole Nataša Stanić istakla je da su učenici rad na ikoni počeli u četvrtom razredu, i radili na njoj godinu dana u čemu im je podršku pružio njihov veroučitelj Kosta Stjepanović.

Ona je navela da su đaci ove škole uradili oko 60 ikona, od kojih se u zgradi škole nalazi 15, dok su četiri poklonjene različitim institucijama u Rumi i dodala da su njihovim stopama krenule i škole drugih opština kako bi pokazale na koji način se neguju tradicija i vera, kao temelji države.

#Aleksandar Vulin