AKTUELNO

Er Srbija je na 90. spratu zgrade Hadson Jard u Njujorku obeležila pet godina od prvog leta za Njujork. Ovaj događaj pomogla je Privredna komora Srbije, a kako je sve izgledalo zabeležila je novinarka televizije Pink Gordana Uzelac.

Srpski teniser Novak Đoković je, kao veliki prijatelj kompanije Er Srbija, donirao svoju majicu u kojoj je pobedio na Rolan Garosu za lutriju na događaju u Njujorku.

Televizija PINK bila je i ovog puta svedok istorije.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako su prolazile godine tako je popunjenost na letovima rasla, a od aprila ove godine za Njujork leti novi avion sa 236 sedišta u ekonomskoj i 21 u biznis klasi...

Iako je na početku ponovnog uspostavljanja linije Beograd- Njujork malo ko bio opitimistačan, danas zadovoljstvo i uspeh nije mogao da sakrije direktor Er Srbije Dankan Nejsmit.

Foto: TV Pink Printscreen

"Od juna do danas prevezli smo više od 320 hiljade putnika. Popunjenost putničke kabine na svakom letu bila je više od 75 odsto. Od ovog broja oko 56 podsto bili su transferni putnici", rekao je Nejsmit.

Ambasador Srbije u Sjedinjenim Američkim Državama Marko Đurić rekao je da je ova linija i geopolitički veoma velika i važna stvar i naglasio je da je od izuzetnog značaja da imamo dobre odnose sa Amerikom.

Foto: TV Pink Printscreen

"Ova linija podstiče našu ekonomsku snagu i ekonomski rast i približava Beograd, ali i celu našu lepu Srbiju Amerikancima i SAD. Znate, veoma sam ponosan kada mi u Vašingtonu prilaze ambasadori mnogih moćnih zemalja i kažu 'molim vas da nam prodate svoju poziciju na njujorškom aerodromu, vi imate najbolje termine za sletanje i poletanje' i zato ćemo ojačati Er Srbiju još više", rekao je Đurić.

Foto: TV Pink Printscreen

Koliko je za samo pet godina rasla ova linija govori i podatak da od 3. juna Er Sbija za sletanje i poletanje koristiti Terminal 1 Međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi u Njujorku, umesto Terminala 4 na koji su od 2016. godine sletali avioni srpske nacionalne avio-kompanije.

Ovom promenom, Er Srbija se na Terminalu 1 pridružila najvećim međunarodnim avio-kompanijama koje opslužuju Njujork.

Foto: TV Pink Printscreen

Prošle godine tokom pandemije naša kompanija, bila je jedina uz Er Frans i Al Italija koja je letela za Njujork i tako spajala Evropu sa Amerikom.

Autor:

#Er Srbija

#Gordana Uzelac

#TV Pink