AKTUELNO

Muslimani danas slave Ramazanski bajram, jedan od dva najznačajnija islamska praznika.

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković čestitala je svim muslimanima u Srbiji Ramazanski bajram.

Foto: Tanjug

Ona je u čestitki izrazila uverenju da će praznik osnažiti vrline solidarnosti, međusobnog razumevanja i poštovanja.

-Neka ovaj veliki praznik donese zdravlje, radost i porodičnu sreću - napisala je Maja Gojković.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović čestitala je danas građanima Srbije islamske veroispovesti verski praznik Ramazanski bajram.

Foto: Tanjug

- Čestitam praznik Ramazanski bajram svim građanima muslimanske vere. Želim vam svima da vam ovaj veliki praznik u domove donese dobrog zdravlja i sreće, kao i mir i blagostanje. Želim vam složan i miran život s komšijama, koje god da su veroispovesti, i da svuda vladaju međusobna solidarnost i razumevanje - ističe se u čestitki.

Mihajlovićeva je, takođe, istakla da je različitost bogatstvo i da bi razlike među nama trebalo da čuvamo i negujemo, jer samo kroz saradnju i zajedništvo možemo učiniti Srbiju dobrim mestom za život.

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin čestitao je Ramazanski bajram glavnom muftiji i predsedniku Mešihata Islamske zajednica u Srbiji Mevludu Dudiću i reis-ul-ulemi Rijaseta Islamske zajednice Srbije Seadu Nasufoviću.

Foto: Tanjug

-Srdačno Vam čestitam Ramazanski bajram. Želim da radost velikog praznika duhovno osnaži sve muslimane i potvrdi večnu istinu da samo zajedno i u bratskoj ljubavi možemo graditi bolju budućnost sebi i svojim potomcima, negujući najveće vrline ljubavi, mira i uzajamnog poštovanja - navodi se u čestitki, saopštilo je ministarstvo.

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin čestitao je muslimanskim vernicima Ramazanski bajram.

Foto: Tanjug

Želim da ovaj Ramazanski bajram svima donese mir i radost i da ga provedete u zdravlju, sreći i blagostanju zajedno sa porodicom, rodbinom, komšijama i prijateljima, naveo je Ugljanin.

Narodni poslanik Muamer Zukorlić čestitao je Ramazanski bajram muslimanima istakavši da je to idealna prilika da se pomire različiti stvovi.

Foto: Pink3

-Bajram je idealna prilika da pomirimo različite stavove, iskažemo toleranciju i oprostimo jedni drugima hakove, a sve u cilju jačanja jedinstva i naše zajednice - naveo je Zukorlić u čestitki.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić čestitao je Ramazanski bajram građanima islamske veroispovesti na Kosovu i Metohiji i u ostalim delovima Srbije.

Foto: TV Pink Printscreen

-Praznični dani, tradicionalno, šalju jasnu poruku da su ljubav, sloga, jedinstvo i tolerancija, neprolazne vrednosti koje doprinose ličnom i opštem napretku - naveo je Đurić u čestitki.

Predsednik Srpske liste Slavko Simić, takođe je uputio čestitke.

Foto: Tanjug

-Vreme i okolnosti u kojima živimo, zahtevaju puno strpljenja, razumevanja, međusobnog poštovanja i uvažavanja. Praznici su nas uvek podsećali i pozivali na mir, blagostanje, toleranciju i dobru volju - naveo je Simić, saopštila je Srpska lista.

Ministarka Nela Kuburović čestitala je juče Ramazanski Bajram. "Želim da radost velikog praznika duhovno osnaži sve muslimane i potvrdi večno istinu da smo svi deca istog Tvorca", napisala je Kuburovićeva u čestitki.

Foto: TV Pink

Predsednik odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović čestitao je Bajram građanima Srbije muslimanske veroispovesti, uz poruku da različitosti ne smeju biti prepreka za izgradnju društva u kom će svi biti jednaki pred zakonom.

Foto: Beta, Miloš Miškov

-Srbija je dovoljno velika da može svima biti kuća - rekao je Omerović.

#Političar

#Ramazan

#čestitka

'