AKTUELNO

Jako nevreme protutnjalo je kroz ivanjički kraj, grad je pogodio sedam mesnih zajednica. Najveća šteta pričinjena je u malinjacima, ali i na oranicama i njivama.

- Ovde kod nas padao je redak, ali izrazito krupan grad. Skoro veličine jajeta i teniske loptice, gde god je udarilo maksimalno je oštetilo plodove. Ne pamtimo da je nekad ovako nešto padalo sa neba, a nevreme je potrajalo oko dvadesetak minuta - izjavio jeza RINU Ivan Stišović iz sela Katići.

Foto: Pink.rs/D. Bošković

U ostalim selima, padao je sitniji ali dosta intenzivniji grad, tako da je na usevima pričinjena veća materijalna šteta.

Foto: Pink.rs/D. Bošković

- Maline su poprilično uništene, a u fazi smo berbe. Kako će proteći do kraja sezone u ovim našim fabrikama pod otvorenim nebom nikad se ne zna -  kaže Rade Ćirović.

Foto: Pink.rs/D. Bošković

Prema prvim informacijama sa terena, protivgradni strelci su dejstvovali sa svojih pozicija.

Foto: Pink.rs/D. Bošković

- Ispaljeno je oko 100 raketa i strelci su upeli da razbiju gradonosne oblake, na taj način pričinjena je znatno manja materijalna šteta. Još uvek nemamo prijave građana da bi znali kolika je tačno šteta na zasadima voća, ali i ukoliko je ima na putnoj infrastrukturi - izjavio je za RINU Momčilo Mitrović.

Foto: Pink.rs/D. Bošković

Hitno upozorenje za 3 okruga

Na području Zlatiborskog, Raškog i Rasinskog okruga jaka konvektivna oblačnost uslovlјavaće intenzivne plјuskove sa grmlјavinom, grad i olujni vetar u periodu od 16 do 17h.