AKTUELNO

Vladan Jovićević, direktor Doma zdravlja "Vest medik", ističe da pacijenti često iz lenjosti zanemare bolove, koji se kasnije mogu manifestovati u hroničnu bolest, što može da bude opasno.

Jovićević ističe da i jedan jedini pokret može da izazove ozbiljne posledice po zdravlje. Kako doktor dodaje, pojedini pacijenti često vuku neke probleme koje prikrivaju medikamentima, umesto da bolove rešavaju odmah, kako se ne bi iskomplikovalo.

- Jedan deo ljudi koji ide na odmore ima problema koje vuku, a jedan deo, u datom trenutku pripreme za letovanje, kako dijetama, kako lošom ishranom, tako i lošim spavanjem, pokretima o kojima smo pričali, može da prouzrokuje jak bol, što dovodi do reakcije na svaki pokret i to može da vas ograniči u putovanju - rekao je kiropraktičar.

Kako Jovićević kaže, kiropraktika je procedura koja telo vraća idealnu poziciju. Kako napominje, da bi naši zglobovi funkcionisali, neophodna je idealna pozicija, a čim nešto nije idealno, to škripi i daje otpor.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kada je u pitanju skeletni sistem, kiropraktika vraća pozicije, a to su često milimetarska pomeranja - dodao je Jovićević.

- Ono što svi znaju, kada se nešto iščaši, mora da se vrati. Nekada je i jedna terapija dovoljna - otkriva doktor.

Kako dodaje, odlazak na more sa nekom vrstom bola, može da bude koban, iz razloga što ćemo bolno područje proširiti, čime ćemo stvoriti hroničan problem.

Jovićević otkriva da su dva razloga jer pacijenti ne posećuju kiropraktičare, jedna je neinformisanost, a druga je još uvek strah dela struke, iz nekih drugih razloga.

Autor: