AKTUELNO

Narodna biblioteka "Vuk Karadžić" Veliko Gradište je svečano otvorila kutak za čitanje na Srebrnom jezeru, na šetalištu ispred istoimenog hotela.

Pred brojnim prijateljima Biblioteke i ljubiteljima knjige, prisutnima su se obratili predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić i direktorka Biblioteke Milena Dimitrijević.

Foto: Foto/Opština Veliko Gradište

“Meni je srce puno kada vidim da od Srebrnog jezera polako postajemo jedno vrlo značajno turistčko mesto, turistička destinacija. Mi se svake godine trudimo da na Srebrnom jezeru ponudimo neki novi sadržaj.“, rekao je Milić, skrenuvši pažnju i na čistoću vode u jezeru. On je pohvalio ideju o otvaranju ovakvog punkta, podsetivši na veoma kvalitetne ustanove kulture u Velikom Gradištu – Biblioteku i Narodni muzej sa novom galerijom, novim skulpturama u gradskom parku te na novi mural Vlastimira Pavlovića Carevca.

Foto: Foto/Opština Veliko Gradište

Direktorka Biblioteke je istakla da je misija biblioteka da promovišu kulturu čitanja uvek i na svakom mestu, uverena da se u bogatim fondovima krije literatura za svačiji ukus. S druge strane, ukazano je na inovativnost projekta koji se ogleda u načinu predstavljanja i promovisanja biblioteke i kulture čitanja i to koristeći na interesantan način savremene vidove komunikacije koja se u velikoj meri odvija na društvenim mrežama.

Foto: Foto/Opština Veliko Gradište

Biblioteka će do kraja avgusta raditi u periodu od 10 do 13 časova, a tokom leta biće organizovani i kulturno-edukativni programi za raznovrsnu čitalačku publiku.

#Srbija

#Srebrno jezero

#Veliko Gradište