AKTUELNO

Ukoliko je moguće, građani treba da fotografišu sumnjivo dostavno vozilo, zapišu podatke, ili prijave svaki sumnjivi pokušaj Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Pošta Srbije upozorava građane na novi pokušaj zloupotrebe obeležja i imena Pošte Srbije od strane nepoznatih lica koja se lažno predstavljaju kao kuriri Post-ekspresa ili drugih kurirskih službi, i idući od vrata do vrata građana pokušavaju da im uruče pošiljke, uz naplatu određenog iznosa, što su pojedini građani prijavili kao sumnju na pokušaj prevare od strane neimenovanih lica, navode u saopštenju.

Tim povodom obaveštavaju i mole građane da prilikom preuzimanja i plaćanja pošiljaka na kućnoj adresi budu dodatno oprezni, da obrate posebnu pažnju i vode računa o prepoznatljivim obeležjima kurirskih uniformi i dostavljača, jasnim obeležjima dostavnih vozila, kao i o standardnoj ambalaži ekspres pošiljke, apeluju.

Foto: Unsplash.com

U slučaju bilo kakve nedoumice ili sumnjivog pokušaja uručenja Post-ekspres pošiljke potrebno je da pozovu Kontakt centar Pošte Srbije na brojeve 0700 100 300 i 011 3607 788, radi provere iste, ukoliko je moguće fotografišu sumnjivo dostavno vozilo, zapišu podatke, ili prijave svaki sumnjivi pokušaj Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Sve relevantne službe u Pošti Srbije pojačano prate situaciju na terenu, prikupljaju i obrađuju podatke prema prijavama građana, proveravaju brojeve pošiljaka na koje korisnici imaju sumnju i preduzimaju sve mere iz svoje nadležnosti radi blagovremenog reagovanja na uočene zloupotrebe prijavom Ministarstvu unutrašnjih poslova – Upravi kriminalističke policije – protiv nepoznatih lica zbog zloupotrebe korporativnih obeležja i imena JP Pošta Srbije.

O razvoju situacije i aktivnostima Pošte Srbije korisnici će blagovremeno biti obaveštavani na internet stranici Pošte Srbije, Post-eksresa, Fejsbuk profilu, kao i na zvaničnom Instagram nalogu, dodali su u saopštenju.

Autor:

#Kurir

#Prevara