AKTUELNO

Nebojša Knežević, profesor anesteziologije i hirurgije na Univerzitetu Ilinois, otišao je u Čikago pre skoro 20 godina kako bi radio. Danas po Srbiji širi znanje koje je tamo stekao i jedan je od najpoznatijih naših lekara u dijaspori. Na početku razgovora za TV Vesti Knežević se osvrnuo na situaciju s koronavirusom.

Knežević je u emisiji Nemanje Velikića rekao kako je korona napravila veliki šok i razdrmala sve sisteme u Americi, ali i u čitavom svetu. Kaže i kako su se svi našli u čudu, kao i da su 16. marta prošle godine prekinuli sve operacije.

Foto: TV Vesti

Korona je napravila veliki šok i razdrmala sve sisteme, pa i jedan američki koji je bio perfektan i funkcionisao sjajno. Svi smo se našli u čudu. 16. marta 2020. godine smo prekinuli operacije, bolnicu počeli da pretvaramo u kovid bolnicu. Svi smo se usresredili na lečenje kovida. Međutim, posle par meseci smo pokušali da ne uskraćujemo zdravstvenu negu pacijentima koji su čekali dugo na operacije, pa smo 18. maja otvorili vrata za pacijente koji su imali operacije koje nisu zahtevale ležanje u bolnici. Krajem juna smo otvorili i jedno krilo za pacijente koji su morali da ostanu u bolnici - kaže Knežević.

Inače, Knežević je zvanično već nekoliko godina najomiljeniji lekar po izboru pacijenata. Amerikanci su hladan narod, a Knežević smatra da je kontakt s pacijentima jako važan.

Foto: TV Vesti

U poslednjih pet godina sam proglašavan za top doktora. Mislim da je presudio taj prisan odnos s pacijentima, ja sve svoje pacijente pitam, posebno kada su u hroničnom bolu, kada imaju probleme... Pacijenti s hroničnim bolom često imaju depresiju, mi pokušavamo da shvatimo šta je kokoška, a šta jaje. Mislim da je taj neki kontakt s pacijentima jako važan. Skoro svi pacijenti, pristanu na taj zagrljaj. Amerikanci se ne grile u principu - rekao je Knežević u emisiji Nemanje Velikića na TV Vesti.

TV VESTI GLEDAJTE KOD SVIH KABLOVSKIH OPERATERA U REGIONU!

mts - 111 / 794, Supernova - 011, SBB - 023, EON - 023, Total TV - 037, SatTrakt - 011, Orion - 018, Pošta net - 110

Pratite "TV Vesti" i na društvenim mrežama: Instagram i Youtube!