AKTUELNO

Ovo je najnoviji korona presek.

Korona virus je u poslednja 24 sata potvrđen kod 110 osoba, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo troje pacijenata.

Testirano je 8.405 građana.

Da li Srbiju čekaju nove mere na jesen?

Delta soj u Srbiji, stagnacija u vakcinaciji i popuštanje mera doveli su do povećanja broja zaraženih. Za nedelju dana uočeno je povećanje sa 77 novoobolelih u proseku, na 93. Rast će se, ocenjuje epidemiolog, nastaviti.

Dr Kon ocenjuje, prateći trenutno kretanje epidemije, da će za nas biti teška druga polovina jeseni, a da će Krizni štab svakako reagovati adekvatno u odnosu na situaciju. Uskoro očekuje reakciju Kriznog štaba i na trenutnu situaciju, ali ističe da je aktivnost virusa i dalje niska, te da se ne može reagovati diskrepantno.

- Moramo da razmišljamo više meseci unapred i moramo javnost da pripremamo na ono što dolazi, ne da bismo stvarali paniku, već sasvim naprotiv – kaže Kon za Pink.

Taman kad smo uplovili u mirnije leto, kao hladan tuš stigla nam je vest o Delta soju u Srbiji. Od tada počinje neprestana briga, a dr Predrag Kon kaže da je ona opravdana.

Porast korona borojki će se, kaže Kon, osećati iz nedelje u nedelju.

#Srbija

#bilans

#koronavirus

#presek