AKTUELNO

Etički odbor Komore socijalne zaštite je, osim Ivani P., izrekao kaznu i Ljiljani M., psihologinji u Centru, u trajanju od tri meseca

Etički odbor Komore socijalne zaštite doneo je odluku da se sada već bivšoj direktorki Centra za socijalni rad u Blacu Ivani P. šest meseci zabrani obavljanje poslova iz oblasti socijalne zaštite, po prijavi Advokatske kancelarije „Aleksić i saradnici“ iz Beograda koja besplatno zastupa Ljiljanu D. i njenog maloletnog unuka od 14 i unuku od 10 godina, iz sela nadomak Blaca.

Ivana P. u javnost je dospela kada je sa saradnicama fizički probala da odvoji decu od bake u martu ove godine. I Ljiljani M., psihologinji, koja je učestvovala u tom događaju kao radnica Centra, izrečena je mera zabrane obavljanja poslova socijalne zaštite u trajanju od tri meseca.

Foto: Twitter.com/@pavlebihali

Srećni zajedno

Pošto je CSR doneo rešenje da se deca daju majci njihove pokojne majke, advokatska kancelarija je uspela da poništi to rešenje i ona su ostala kod bake po ocu, s kojom žive više od dve godine. Kada je majka preminula, deca su bila kod njene majke, koja ih je, prema tvrdnjama Ljiljane D., kasnije isterala, jer otac nije hteo da joj plaća što ih čuva. On ih je odveo kod svoje majke, jer ima drugu porodicu. Ljiljana je ispričala da je posle umeo da dođe pijan i da ih maltretira.

ada smo mnogo mirniji. Deca su zlatna, radna, vredna. Zahvalna sam Advokatskoj kancelariji „Aleksić i saradnici“ što su uz nas i gospođi Mirjani Aleksić iz Novog Sada koja nam je obezbedila mesečnu stipendiju - kaže Ljiljana.

O njihovoj sudbini čulo se kada je Dejan Milošević objavio snimak na kojem se vidi kako direktorka Ivana P. sa saradnicama na silu pokušava da izvuče dečaka iz kuće dok je devojčica vrišteći grlila komšinicu.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić utvrdio je da nadležni organi nisu adekvatno i blagovremeno pružili deci zaštitu od svih oblika nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, niti su sprečili kršenje njihovih prava. On je preksinoć obavestio medije da je institucijama dao preporuke i naložio da ga u roku od 15 dana informišu o postupanju po njima.

#Blace

#deca