AKTUELNO

Kutija sa humanitarnom pomoći namenjena za lečenje malog Boška Guglete, dečaka koji boluje od spinalne mišićne atrofije, besramno je ukradena iz jednog kafića na Labudovom brdu.

Boškovi roditelji su na stranici "Da i Boško pobedi SMA" podelili snimak krađe, rekavši da su u velikoj meri rastuženi situacijom, ali da ne odustaju.

- Danas se javljamo jako tužni, jer na svu muku koja nas je snašla, došao je još jedan udarac za nas kao roditelje. U jednom kafiću na Labudovom brdu, ukradena je humanitarna kutija koja je bila namenjena za našeg Boška - stoji u objavi.

Foto: Facebook.com

U ionako teškoj borbi za život deteta ova krađa im je, kako kažu, "došla kao so na ranu".

Boreći se sa celom situacijom, pokušavati na različite načine potisnuti tugu, stres i boriti se da dođemo do novca za lek, krađa kutije nam je došla kao so na ranu. Ovu knedlu moramo nekako progutati, nastaviti dalje uz apel lokalima gde se nalaze kutije da obrate pažnju na iste.

Roditelji su istakli da ne prekidaju borbu za prikupljanje velike sume novca, uprkos brojnim preprekama.

Izgleda da ova ogromna suma novca nije jedina prepreka sa kojom se trebamo izboriti. Mi ne odustajemo, zajedno do leka za našeg Boška.

Podsećamo, za lečenje malog Boška koji boluje od spinalne atrofije tipa 1 neophodno je skupiti sumu od 2,4 miliona dolara.

Komentari na snimak krađe su brojni, a preovladavaju oni tipa "dabogda mu trebalo za sahranu", "kakav smo to narod", "đubre odvratno", uz pretnje fizičkim nasiljem usmerene ka lopovu. Brojnost i intenzitet ovakvih komentara ukazuje na to da je ovaj slučaj naišao na jaku osudu javnosti.

#Krađa