AKTUELNO

Rok za iseljenje korisnika je sedam dana po prijemu rešenja

Dom za stare u kom su, navodno, stari mučeni, vezivani i izgladnjivani posle pisanja medija inspekcija socijalne zaštite je zatvorila na šest meseci!

Kako mediji saznaju iz Ministarstva za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, inspekcija socijalne zaštite je, nakon izvršenog vanrednog inspekcijskog nadzora u navedenom privatnom domu, i utvrđenog činjeničnog stanja, utvrđenih propusta u radu, odstupanja od standarda usluge i kršenja ljudskih prava korisnika donela kao hitnu meru rešenje o zabrani rada na 6 meseci.

- Dana 12.07.2021. godine inspekcija je pokušala da prisutnim zaposlenim licima ovog doma uruči rešenje, koje su oni odbili da prime. Inspekcija je, u skladu sa Zakonom o opštem upravnom postupku, ostavila obaveštenje o načinu preuzimanja rešenja. O izdatoj zabrani rada obavešten je i Centar za socijalni rad Rakovica, radi eventualnog zbrinjavanja korisnika - kažu iz nadležnog Ministarstva.

Rok za iseljenje korisnika je 7 dana po prijemu rešenja.

Inspekcija socijalne zaštite je svu relevantnu dokumentaciju dostavila i MUP-u, radi daljeg postupanja.

Snežana Pantelić tvrdi da je njena majka Zorka Pantelić (82) umrla posle boravka u tom domu za stare. Svojim svedočenjem ona je otvorila Pandorinu kutiju - danima su se nizale ispovesti kako su tamo zanemarivani i maltretirani stari ljudi.

#dom za stare