AKTUELNO

Uprkos uloženom trudu i novcu za pripremu za polaganje prijemnog ispita za srednju školu, mali maturanti ponekad zataje. Trema, nesigurnost, ali i strah od toga šta će roditelji reći često imaju i te kako uticaja na rezultate prijemnog ispita.

Iako možda mnogima izgleda da je situacija zastrašujuća, jer je dete na listu želja stavilo i škole koje ga baš i ne zanimaju, zapravo rešenje postoji. Ali mnogi roditelji nisu razmišljali u tom pravcu. 

Privatna srednja medicinska škola u Beogradu nudi mogućnost svima da po izuzetno povoljnim cenama pohađaju jedan od ponuđenih smerova. I to nije sve!

Osim u Beogradu, postoji i Privatna srednja medicinska škola u Kragujevcu, ali i u Novom Pazaru, te u Valjevu i Užicu. Praktično, gde god u Srbiji živeli, neće vam biti teško da dete upišete u ovu školu. 

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Obrazovni profili se razlikuju od škole do škole, tako da mali maturanti mogu u savremeno opremljenom prostoru da pohađaju nastavu u okviru obrazovnog profila medicinska sestra – tehničar ili farmaceutski tehničar. Ali ni to nije sve! Privatna srednja medicinska škola u Beogradu, koja se nalazi u blizini Hrama Svetog Save i Trga Slavija, u Makenzijevoj 51 – 53, nudi mogućnost svršenim osnovcima da upišu i smer vozač motornih vozila, ali i tehničar drumskog saobraćaja i tehničar optike, te smer mehaničar optike i šumarski tehničar. 

Ipak, ono što je najbitnije i što sve roditelje, pored cene školovanja zanima, jeste da li je Privatna srednja medicinska škola u Novom Pazaru i svakom drugom gradu sertifikovana od strane nadležnih institucija. Odgovor je naravno potvrdan, tako da će njihova deca po završetku pohađanja konkretnog obrazovnog programa, steći diplomu za odabrano zanimanje, koja je na teritoriji naše zemlje priznata i svrstana u isti rang kao i diploma bilo koje državne škole, u okviru koje se organizuje nastava za konkretni obrazovni profil. 

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

S obzirom na to da mnogi obrazovni profili, koje u ponudi ima Privatna srednja medicinska škola Kragujevac, odnosno Beograd, Novi Pazar, te Privatna srednja medicinska škola Užice i Valjevo, uključuju i praktičan deo nastave, to je važno da roditelji znaju da se praksa obavlja isključivo u saradnji sa vrhunskim stručnjacima za konkretnu oblast. Na taj način se deci pruža mogućnost da praktično znanje usvajaju od najboljih, što izuzetno pozitivno utiče na kvalitet njihovog školovanja, ali i budućeg radnog angažovanja.

Ne očajavajte što vaše dete nije upisalo željenu školu, jer sada znate koje je najbolje rešenje. Privatna srednja medicinska škola u Beogradu i u svim ostalim pomenutim gradovima je tu, da svakom detetu da novu šansu i pruži mu priliku da pohađa obrazovni profil u okviru koga želi da se usavrši. 

Pravi je trenutak da detetu omogućite da u budućnosti radi ono što voli!

#škola