AKTUELNO

Dečak Nikola N. (9) nestao je prekjuče po podne u blizini Drine u mestu Badovinci kod Bogatića, a nestanak su prijavili roditelji, koji su po povratku s posla videli da im nema deteta.

Apel za pomoć u potrazi upućen je i putem društvenih mreža. Korisnici dele fotpografiju dečala

Foto: Instagram.com

Prema nezvaničnim informacijama, dečak je s grupom dece istog uzrasta u prepodnevnim satima, kad je ostao sam kod kuće, otišao biciklom do Drine.

Nađeni bicikl i stvari

Kako se pretpostavlja, dan je proveo s drugovima, a kada je tačno nestao, niko ne zna - objašnjava izvor i dodaje da su roditelji pomislili da je dete u blizini reke, jer njegov deda u tom delu ima kolibu i Nikola je često odlazio tamo. - Na reci su zatečena deca, ali i Nikolin bicikl, kao i šorc i papuče. Deca su prvo rekla da je Nikola nestao, pa su svi mislili da se sakrio i da se šali. Oni su ga tražili i dozivali, a kako se nije pojavljivao, pozvali su policiju. Tek posle nekoliko sati drugovi su, kako smo čuli, priznali da su se kupali u reci. Inače, on se nikad nije sam kupao ranije - kaže naš izvor.

Juče ujutru na obalu Drine stigli su i ronioci Žandarmerije, koji su sedam sati tragali za mališanom, ali bezuspešno.

- Ronioci su zaranjali više puta, a donet je i sonar kojim se pretražuje dno reke. Problem je što je nivo vode visok, a reka je tu duboka i brza. Prilaz vodi je nepristupačan - istakao je on i dodao da je policija pretraživala i kopno.

Izuzetno poslušan

Rođaci porodice kažu da ne znaju okolnosti nestanka.

- Rekli su nam samo da je Nikola nestao posle kupanja, a šta se desilo niko ne zna. Znamo da se pretražuje dno i da postoje indicije da se utopio, ali još uvek nije isključeno i da se izgubio - kažu rođaci: - Inače, on je izuzetno poslušan. Pomagao je mami i tati, brinuo o stoci.

#Dečak

#Nestanak