AKTUELNO

Okolinu Lajkovca pogodilo je večeras jako nevreme, a jedna proslava punoletstva na otvorenom prekinuta je zbog oluje jer je vetar odneo sve pred sobom dok su neki od gostiju čak pretrpeli i lakše telesne povrede!

Šef orkestra koji je nastupao na proslavi u Nepričavi, Zoran Dmitrović, rekao je da je vetar toliko jako duvao da je potpuno urušio šator i isprevrtao sve što mu se našlo na putu.

- Bilo je jezivo. Sve se lomilo i krckalo. Strahovali smo za našu muzičku opremu koja je veoma skupa pa smo pokušali da je spasimo usred oluje mada je posle bilo da samo izvučemo živu glavu - objašnjava Dmitrović.

Na slavlje je trebalo da dođe 500 gostiju, ali je u trenutku nevreme pristiglo oko sto ljudi.

- Neki su dobili ogrebotine. Najveća je materijalna šteta i to u samom domaćinstvu gde je punoletstvo proslavljano. Leteli su crepovi i delovi krovova. Napolju je sve porušeno. Jedva smo živu glavu izvukli - dodaje Dmitrović.

Kratkotrajno olujno nevreme, koje je posle 17 sati pogodilo valjevski kraj , podsetimo, izazvalo je kratkotrajne prekide u napajanju električnom energijom. Jak vetar lomio je i drveće. Pojedini dalekovodni pravci su još u prekidu. Ekipe su na terenu.