AKTUELNO

Ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u 71. godini.

Lazanski je za života bio poznat kao veliki navijač Crvene zvezde, za koju je nebrojeno puta izjavio da je "simbol srpstva".

Posebnu pažnju javnosti skrenuo je kada je prošle godine ambasada Srbije u Moskvi posle renoviranja ofarbana u crveno-bele boje kluba za koji navija.

- Meni se učinila ta kombinacija crvenih i belih pruga... Ja navijam za Crvenu zvezdu i hajde kad već odlučujem neka bude. Mada su mi oba domara u ambasadi partizanovci i prihvatili su to korektno - rekao je tada Lazanski.

Pamti se i njegova tvrdnja da je Zvezda simbol srpske nacije, a da Partizan to nije.

U šali je jednom prilikom prigovorio voditelju Milomiru Mariću da ga nije ništa pitao o uspehu Crvene zvezde i remiju sa Napolijem (0:0) na startu Lige šampiona.

- Svi su bili sjajni. Ali, ima jedna stvar, u ratu kad ratuje izrazito jači protivnik protiv slabijeg, ako slabiji ne izgubi, on je pobedio. To je isto kao između Amerikanaca i Vijetnamaca. Ovaj rezultat ja smatram pobedom Zvezde - rekao je Lazanski.

Marić je govorio o moći Napolija, osvrnuvši se na to koliko oni dobro igraju.

- Ne samo kako igraju. Pogledaj njihovu ligu, a pogledaj sa kim igra Crvena zvezda, sa nekim tamo "javorima, metalcima" u domaćoj ligi - rekao je Lazanski.

Autor:

#Crvena Zvezda

#Miroslav Lazanski