AKTUELNO

Nišlija M.M. (29), koga su spasioci izvukli sa dna gradskog bazena "Čair", i dalje je na respiratoru na Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju ali je njegovo stanje stabilno, saznaje se u niškom Univerzitetskom kliničkom centru.

"Pacijent je po svim parametrima stabilno, ali su mu pluća oštećena velikom količinom vode tako da mu je potrebna pomoć respiratora da bi disao. Biće priključen na respirator sigurno do sutra", kazali su u toj zdravstvenoj ustanovi.

Po rečima lekara, članovi porodice koji su juče došli u Klinički centar da se interesuju za stanje mladića rekli su da je kao dečak imao epilepsiju, tako da postoji mogućnost da je doživeo napad kada je ušao u vodu i da je zbog toga potonuo.

M.M. je juče nešto posle 13 sati vozilom Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar nakon što su ga spasioci izvukli sa dna bazena "Čair".

U trenutku prijema u tu zdravstvenu ustanovu bio je svestan, ali uznemiren i nije mogao da komunicira sa lekarima jer su mu pluća bila puna vode.

Mladić nije imao vidljive povrede, ali je tokom pregleda ustanovljeno da ima serijski prelom rebara sa obe strane grudnog koša, prelom grudne kosti i ogrebotinu na glavi.

Još nije utvrđeno kako se M.M. našao na dnu bazena u vreme kada je na tom objektu veliki broj spasilaca i kupača a nije poznato ni da li je bilo pokušaja reanimacije na licu mesta i da li je povrede zadobio zbog nestručno obavljenog postupka reanimacije.