AKTUELNO

Beba koja je povređena u saobraćajnoj nezgodi u Rumi je stabilnog opšteg stanja, ima tešku telesnu povredu, ali je van životne opasnosti, kaže za Telegraf.rs doktor Goran Rakić anesteziolog, lekar na Odeljenju hirurške intenzivne terapije u Institutu za zdravstvenu zaštitu dece i omladine u Vojvodini.

Reč je o dečaku M. K., starom svega 10 meseci. Na sreću, kako kaže dr Rakić za naš portal, on je stabilno, i male su šanse da može da dođe do nekog pogoršanja.

- Dete je na Odeljenju hirurške intenzivne terapije. Ima tešku telesnu povredu, ali je njegovo opšte stanje stabilno, nije životno ugroženo. Ima frakturu kostiju lobanje, to se prati i sutra će mu se raditi dodatni CT - kaže dr Rakić za Telegraf.rs.

Objašnjava da je dečak u intenzivnoj jer postoji mogućnost pogoršanja, ali da je statistički jako malo verovatno da se to dogodi.

- Istina, ima tešku telesnu povredu, ali je zadovoljavajućeg opšteg stanja, i na daljem je praćenju - objašnjava dr Rakić i dodaje da dečak od 8 kilograma dobro jede i pije.

Saobraćajna nezgoda se dogodila sinoć oko 20 časova kada je automobil marke "polo" slteo s puta u kanal.

U vozilu je kako su javili mediji bilo šestoro ljudi među njima i beba. Reč je o porodici koja je, navodno iz Pećinaca išla u pravcu Iriga. Pretpostavlja se da je vozač automobila P.J. (59) usled neprilagođene brzine sleteo s puta i uleteo u kanal.

U vozilu je bila i vozačeva supruga O. K. (53), koja je zadobila, takođe, teške telesne povrede i njihovo četvoro dece. Pored nje i bebe, u vozilu su još bili i devojčica od 17 godina i blizanci mladić i devojka starosti 22 godine.