AKTUELNO

Tromesečna beba Vanja Mnović boluje od mišićne spinalne atrofije. Ona je primila drugu dozu leka Spineraze nakon kog ima pomaka, ali za trajno poboljšanje, neophodan je lek od čak 2.500 miliona dolara.

Vanja Malović je rođena kao zdrava beba, sa ocenom devet, gde su roditelji nakon mesec dana primetili da beba dugo spava i da ne pomera ruke.

Foto: TV Pink Printscreen

Nešto malo pre prve kontrole, ona je opustila ruke uz telo, i čudno je spavala sa rukama izvijenim uz telo. Mama je rekla pedijatreu da su joj ruke mlitave, a pedijatar je rekao da je to normalno, i poslala nas je kod fizijatra - priča majka bebe.

Foto: TV Pink Printscreen

Ona dodaje da su sve analize kod fizijatra bile normalne i uredne, nakon čega je majka bebe došla do neurologa gde je genetskom potvrdom utvrđena spiralna mišićna atrofija.

SPINALNA MIŠIĆNA ATROFIJA

Spinalna mišićna atrofija je bolest koja se u Srbiji leči Spinrazom. Vanja je primila drugu dozu tog leka nakon kog je primećen pomak, međutim, lek od čak 2.500 miliona dolara neophodan je kako bi se Vanja izlečila.

Foto: TV Pink Printscreen

Pred Srbijom je još jednom veliki zadatak,a kako bismo Vanji omogućili lečenje i srećno detinjstvo, to možemo učiniti slanjem SMS - a sa tekstom 1077 na broj 3030, ili na uplatom na račune:

Foto: BUDIHUMAN

Autor: