AKTUELNO

Srpski patrijarh Porfirije saopštio je da ga je iskreno obradovalo što je stranicu „Patrijarh Porfirije" otvorenu na Instagramu već u prvih nekoliko sati počelo da prati više od 10.000 zainteresovanih.

Kako je saopštila SPC, patrijarh je u poruci povodom početka Velikogospojinskog posta kao razlog za otvaranje te stranice naveo izlazak u susret interesovanju vernih, ali i celokupne domaće i inostrane javnosti o njegovom radu, stavovima i mišljenjima.

On je ukazao da ne samo tradicionalni mediji, odnosno štampa, radio i televizija, nego čak i internetski portali i sajtovi po brzini, globalnoj dostupnosti, pa i ekonomičnosti zaostaju za tzv. društvenim medijima, dodajući da je u tom smislu najefikasniji Instagram.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

"Pozvaću u pomoć i reči samog Gospoda Hrista koji je apostolima, definišući misiju Crkve u svetu, rekao: ''Što vam govorim u tami, kazujte na vidiku; i što vam se šapće na uši, propovedajte sa krovova!''. Danas su društveni mediji krov sa koga svima upućujemo Reč Božju", istakao je patrijarh Porfirije.

Naveo je da je namera da vernima Srpske pravoslavne crkve, ali i drugim zainteresovanim u našim zemljama i krajevima, ali i širom sveta, kroz reči o bilo kojoj važnoj aktuelnoj temi i odgovarajućim ilustracijama, pre svega uputi poruku Jevanđelja, reč Hristovu, što je, kako je ukazao, osnovna uloga Crkve u svetu.

Patrijarh je naglasio da zajedno sa saradnicima namerava da unapredi misiju Crkve koristeći sva sredstva koja savremena tehnologija stavlja na raspolaganje.