AKTUELNO

Najveći festival u Srbiji Belgrade Beer fest 2021 održaće se ove godine od 18. do 22. avgusta na Ušću. Tokom pet dana, Beer fest će ugostiti preko 60 bendova na dve festivalske bine, a prvi dan je rezervisan za legendarni sastav Bijelo Dugme.

Belgrade Beer Fest, jedan od najposećenijih festivala ne samo u Srbiji već u celoj jugoistočnoj Evopi, i ove godine će tradicionalno otvoriti svoje kapije za mnogobrojne posetioce u svom punom formatu. Program festivala će svakog dana počinjati u 19:30 dok će ulaz na festival pratiti i procedura prilagođena propisanim merama u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Foto: Promo

Jedan od najvećih festivala u zemlji i regionu Belgrade Beer fest je tokom proteklih godina ugostio mnoga svetska, regionalna i srpska imena. Britanski list “The Independent” ga je svrstao među 20 svetskih atraktivnih događaja koje treba posetiti, a svake godine ugosti preko pola miliona posetilaca. Sa preko 800 održanih koncerata, 500 pivskih brendova i mnoštvom poznatih izvođača Belgrade Beer Fest jedan je od najposećenijih besplatnih muzičkih događaja. Tako će biti i ove godine.

Festivalska glavna bina ugostiće prvog dana festivala 18.avgusta sarajevski sastav
Bijelo Dugme. Ovo je prvi put, još od koncerta kod Hajdučke česme, da Beogradjani i svi posetioci Beer festa mogu besplatno da gledaju koncert najpopularnijeg rok sastava sa prostora bivše Jugoslavije. Ovoga puta to će biti na najkvalitetnijem zvuku u ovom delu Evrope koji će produkcijski biti prilagođen veličini samog događaja.

Foto: Promo

Da ove godine neće izostati dobra atomosfera govori i podatak da Belgrade Beer fest i ovaj put sprema najveći i najlepši vatromet. Biće to svojevrtsan muzički vatromet koji su do sada, u čitavoj Evropi, imali prilike da vide samo stanovnici Francuske. Termin za ovaj spektakl rezervisan je za petak u ponoć.

Tokom svih ovih godina postojanja, posetiocima manifestacije predstavljeno je preko 500 različitih pivskih brendova, kako iz zemlje, tako i iz inostrantva. Taj broj konstantno raste pa se tako i ove godine može očekivati bogat asortiman piva. Ono na šta je Belgrade Beer Fest naročito ponosan jeste znatan broj predstavnika kraft pivarske industrije koji ovoj manifestaciji daju posebnu čar.

Foto: Promo

Novost je da imamo i drugu binu festivala, gde će nastupiti poznati bendovi kao što su već najavljeni bendovi Bjelo Dugme, Neverne bebe, Van Gogh, Ritam Nereda, Atomsko sklonište, Goblini, Kiki Lesendrić i Piloti  i mnogi drugi nastupiće na jednoj od najvećih festivalskih bina dok na drugoj po veličini bini pod nazivom “Riff and Beer” će se naći bendovi Bjesovi, Pero Defformero, Kristali, Iskaz, DLM, Texas Flood, Love Hunters, Six Pack…kao i mnogi drugi.

Ulaz na festival je besplatan!

Foto: Promo

Prijave za akreditovanje možete slati do 15.8.2021. na mail press@bkm.rs. Za zahteve poslate posle navedenog roka, ne garantujemo odobrenje akreditacije. Formular koji se nalazi u prilogu, treba popuniti i poslati na adresu press@bkm.rs sa naslovom: BBF 2021 akreditacija. Prijave za akreditovanje se šalju isključivo putem mejla.

Autor: