AKTUELNO

Treći po redu Sabor violinista Srbije počinje sutra i trajaće do 22. avgusta u gornjomilanovačkoj varošici Pranjani, gde će gudala ukrsiti najveći majstori violine u juniorskoj i seniorskoj kategoriji.

Organizatori očekuju da će ovogodišnji Festval violine premašiti brojku od 50 hiljada gostiju koliko ih je bilo na prvom Saboru.

Foto: Printscreen YouTube/ Glas Zapadne Srbije

„Sve je spremno, saborska zastava biće podignuta sutra u 13 sati, a zatim slede brojni saborski sadržaji. Tačno je da su četiri žice oživele ovu varošicu, ja sam u jednoj priči i rekao da je ovo selo doživelo reprizu života , iz jednog besputa, postalo je jedno od rethnih u koje se može doći avionom, i sleteti ovde na Gorski aerodrom”, rekao je Gvozden Nikolić, idejni tvorac Sabora violinista Srbije u Pranjanima.

Saboraše očekuje veliki spektakl u Pranjanima, za sutra veče je zakazano takmičenje mladih violinista, zatim veče posvećeno Bobanu Vozu , a na kraju večeri koncert harmonikaša Borka Radivojevića, dok je subota rezervisana za profesionalce, dvadeset violinista koji kidaju žice.

#Gvozden Nikolić

#Sabor violine

#pranjani