AKTUELNO

Dvojica državljana Srbije Marko Pribak i Aleksandar Cvejić, koji su evakuisani iz Avganistana, stigli su u Srbiju tokom prethodne noći.

Aleksandar Cvejić, jedan od dvojice državljana Srbije koji su bili u Kabulu u trenutku ulaska talibana u grad, stigao je u Gračanicu gde mu je porodica. Za Javni servis je kratko ispričao da u Kabulu vladaju "strava i užas" i da se, kaže, "dešavalo svašta".

Dvojica državljana Srbije Marko Pribak i Aleksandar Cvejić, koji su evakuisani iz Avganistana, stigli su u Srbiju tokom prethodne noći.

Dvojica državljana Srbije Marko Pribak i Aleksandar Cvejić, koji su evakuisani iz Avganistana, stigli su u Srbiju tokom prethodne noći. Državljanin Srbije koji je bio u Kabulu stigao u Gračanicu.

Oni su, nemačkim vojnim avionom, prvo evakuisani u Taškent, odakle su prebačeni u Nemačku, a zatim i u Srbiju.

Aleksandar Cvejić večeras je stigao u Gračanicu gde su mu supruga i dete. U kratkoj izjavi Cvejić je rekao da se u Kabulu „dešavalo svašta“, bili su opkoljeni.

„U nekim trenucima, dobili smo oružje da se pazimo“, ispričao je Cvejić, ne želeći da imenuje od koga su dobili oružje.

Osim njega i Pribaka, u grupi su, kaže, bila i dvojica državljana Hrvatske, i još dvojica iz BiH.

„Evakuisali smo se iz tog hotela gde su nas primili, u taj deo aerodroma su nam ulazak sredili Britanci, pa smo išli kod Nemaca. Zvali smo i našu kompaniju da pričamo sa njima, tako da smo mi prvi koje su Nemci evakuisali, nas sedmorica i još neki Nemci“, ispričao je Aleksandar.

U Kabulu je, ističe, „strava i užas“.

Autor: