AKTUELNO

Od 26. do 29. avgusta Ivanjica će biti preobražena u staru varoš sa početka 20. i krajem 19 veka. U pomenuta tri dana održaće se nadaleko poznat festival "Nušićijada" koji je u poslednjih nekoliko godina postao jedan od najpoznatijih festivala u Srbiji.

Glumac Milan Milosavljević koji godinama unazad tumači lik Branislava Nušića u Ivanjici ističe da je ovo 12 godina kako je on gradonačelnik opštin, dodajući da se na svaki način trudi da manifestacija bude što bolja i posećenija.

Foto: TV Pink Printscreen

- U pitanju je potpuno druga dimenzija festivala - kaže Milosavljević.

Kako dodaje, u Ivanjicu stiže raširenih ruku, gde je tako i dočekan od strane mnogobrojnih građana.

- Upoznao sam mnogo ljudi dole, postali su mi prijatelji - dodaje Milosavljević.

- Ove godine su izbegnuta dva koncerta, malo je skraćena, ali će sve to biti kako treba - otkriva Milosavljević.

Koordinator turističke promocije Nušićijade Milan Ostojić ističe da je do pre nekoliko dana postojala bojazan da li će se festival održati, međutim, ipak je odlučeno da festival bude održan u skladu sa propisanim merama.

Foto: TV Pink Printscreen

- Znali smo da ćemo napraviti nešto, mi smo i prošle godine kostimirali grad. U periodu Nušićijade, ceo grad je kostimiran. Ono što je važno je to da je u pitanju kolažni festival u kom učestvuje ceo grad. Kafedžije srede svoje kafane, stanovnici ukrašavaju terase, dvorišta. Nušićijada spada u pet najpoznatijih festivala Srbije - objašnjava Ostojić.

- Čast je što se Nušićijada našla pored "Egzita", "Nišvila" i mnogih drugih - podvlači Ostojić.

Autor:

#Branislav Nušić

#Festival

#Ivanjica

#Manifestacija

#Milan Milosavljević

#Nušićijada