AKTUELNO

U vlasotinačkom selu Boljare lekari i tehničari Hitne pomoći u dvorištu porodične kuće porodili su trudnicu Sanju Mladenović. Njoj je to bio četvrti porađaj, a juče je na svet donela zdravog dečaka.

S obzirom da vremena za transport u leskovačko porodilište nije bilo, uz pomoć telefonskih lampi Sanja se porodila na nosilima u dvorištu.

- U trenutku dolaska ekipe Hitne pomoći, po pozivu, trudnica je imala kontrakcije, ali smo ipak odlučili da je transportujemo u leskovačku Opštu bolnicu. U trenutku transporta do sanitetskog vozila ona je dobila jake bolove i morali smo da je porodimo na nosilima u dvorištu. Beba je odmah zaplakala, a porođaj smo obavili uz pomoć svetala sa telefona i na radost svih je sve dobro prošlo - rekao je doktor Momir Kitanović.

Pored doktora Kitanovića, ekipu Hitne pomoći činili su tehničar Dragan Vasiljković i vozač Bojan Todorović koji su sve vreme pomagali tokom porođaja, nakon kojeg su majka i beba prebačeni u leskovačku Opštu bolnicu gde su primljeni i oboje su dobro.

#Porođaj

#Vlasotince