AKTUELNO

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je juče u 75. godini života na VMA u Beogradu. On je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu, gde je poslednjih godina najčešće je kampovao i pecao.

Aleksandar Čotrić, narodni poslanik, ističe da je smrt Milana Laneta Gutovića veliki gubitak za Srbiju, jer je on bio svestrana ličnost i glumac, koji je bio uspešan u različitim žanrovima.

Foto: TV Pink Printscreen

- Najviše ćemo ga pamtiti po ulogama koje su vezane za tekstove Siniše Pavića, komedije, "Tesna koža", "Bela lađa", "Pustolov", "Otvorena vrata"... - navodio je Čotrić.

Čotrić dodaje da je i u pozorištu ostavio veliki trag, ističući da je u mnogim ulogama u Jugoslovneskom dramskom pozorištu briljirao i ostao upamćen.

- On je vrlo mlad završio Akademiju za film i pozorišnu umetnost i odmah je dobio šansu kod Bojana Stupice - rekao je Čotrić.

Kako dodaje, ostaće velika praznina odlaskom srpskog velikana i imena, međutim, kako ističe, na svu sreću postoje snimljene i predstave, filmovi i serije koje ćemo dugo gledati i koje će živeti sa nama.

Dejan Vukelić, glavni urednik portala "Objektiv", objašnjava da je Gutović bio atipičan i potpuno drugačiji glumac, što objašnjava njegovu želju da ne bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana.

Foto: TV Pink Printscreen

- Bio je specifičan glumac i komičar. On je bi prepoznatljiv po mrzovoljnom izrazu lica, bez kreveljenja - priča Vukelić.

Kako kaže, način na koji je odlučio da bude sahranjen na lokalnom groblju, jeste upravo njegov odraz, kako podvlači Vukelić.

Autor:

#Aleksandar Čotrić

#Dejan Vukelić

#Milan Lane Gutović