AKTUELNO

Za putnike koji ulaze iz Severne Makedonije u Grčku sa negativnim PCR ili rapid testom obavezan će biti test na kovid 19.

Ta dodatna mera zaštite od koronavirusa stupila je na snagu jutros u šest sati, a pored putnika iz Severne Makedonije važi za putnike koji u Grčku ulaze iz još 15 zemalja, a ako je rezultat testa pozitivan predviđen je desetodnevni karantin.

Foto: Foto/AMSS

Prema novoj ministarskoj odluci grčke vlade, precizira se, da je "za sve putnike, bez obzira na državljanstvo i način ulaska, koji pristižu iz Egipta, Albanije, Argentine, Severne Makedonije, Bugarske, Brazila, Gruzije, Kube, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Kine, Libije, Maroka, Pakistana, Rusije i Turske, preduslov za ulazak da dobiju negativan rezultat obaveznog tesitanja PCR i rapid testom na ulaznim tačkama u Grčku".

Osim u slučaju da organizuju direktan let iz Srbije do Grčke, domaći putnici moraju proći neku od gorenavedenih teritorija da bi došli do ove zemlje.

Foto: Pink.rs/P. Jeremić

Kod neophodnih dokumeta povezana sa kovodom 19 koja su potrebna za ulazak u Grčku u novoj odluci nema promena, odnosno kao i u prethodna tri meseca su potrebni sertifikat o vakcinaciji, ili negastivan PCR/rapid test, ili potvrda o preležanom koronavirusu, zajedno sa popunjenim PLF formularom.

Severna Makedonija se i dalje nalazi na listi trećih zemalja za koje ne važi zabrana ulaska u Grčku, a otvoreni su svi kopneni granični prelazi između dve zemlje.

#Granični prelaz

#Grčka