AKTUELNO

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u Nastavnom centru "Kula" sa polaznicima Centra za osnovnu policijsku obuku prisustvovao je danas pokaznim vežbama više organizacionih jedinica MUP-a koje su imale za cilj da budućim mladim policajcima približe rad policije.

- Kao što sam obećao polaznicima 13 klase Centra za osnovnu policiju obuku, danas su imali priliku da vide kako u praksi izgledaju aktivnosti policije kroz delovanje različitih jedinica i da se delimično upoznaju sa opremom, naoružanjem i tehnikama koje policija primenjuje - rekao je Stefanović

Kako je ukazao, oni će za nekoliko meseci početi da rade u policijskim stanicama i da neki od njih će, možda, biti i deo specijalnih jedinica, navodi se u saopštenju MUP-a.

Foto: Tanjug

Stefanović je najavio da će u narednim danima obići polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku, koji su već raspoređeni u policijske stanice i koji stiču prva radna iskustva.

Želim da vidim kako se snalaze, kako se organizuju i koliko im je sada bliža materija o kojoj su učili u školama, a koju sada praktično primenjuju na ulicama gradova i opština Srbije", rekao je ministar.

Stefanović je izrazio nadu da će oni pokazati spremnost i posvećenost očuvanju bezbednosti svih građana Srbije, ponos na to što su pripadnici policije i da će radom i zalaganjem učiniti da i Srbija bude ponosna na njihov rad.

Pročitajte još: IZNENADIO IH! Putinov avion išao zaobilaznom rutom do Hamburga

Polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku mogli su da vide pokazne vežbe pripadnika Policijske brigade Policijske uprave za grad Beograd - prikaz rada i obučenosti vodiča službenih pasa, strojevo jahanje Čete konjanika u pokretu i hapšenje osumnjičenog za razbojništvo iz putničkog vozila u pokretu.

Takođe, Jedinica za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata izvela je pokaznu vežbu u formaciji "Dijamant" - odbijanje napada na štićenu ličnost, dok su pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Helikopterske jedinice prikazali vežbu neutralisanja terorističke grupe i oslobađanja talaca.

Foto: Tanjug

Polaznici 13 klase Centra za osnovnu policijsku obuku, tokom radnog doručka, imali su mogućnost da ministru i rukovodiocima organizacionih jedinica Ministarstva postavljaju pitanja o radu policije.

Buduće mlade policajce najviše su interesovale metode rada i aktivnosti policije, kao i uslovi koje je potrebno da ispune da bi postali deo pojedinih organizacionih jedinica.

#Nebojša Stefanović

#Policija

#vežbanje

'