AKTUELNO

Jednomesečna bebica najmlađi je pacijent oboleo od korone u Tutinu, koji je pored Novog Pazara, novo žarište korona virusa u Srbiji.

Ovu informaciju je potvrdio dr Kemal Ćorović, direktor Doma zdravlja u Tutinu.

- Nažalost, sve mlađa populacija oboleva. Jednomesečna beba nam je najmlađi pacijent i ona je sa obostranom upalom pluća upućena u KBC "Dragiša Mišović". Poslednji podatak je da je bebica dobro - rekao je Ćorović.

Da u Tutinu vrtoglavo raste broj zaraženih, vidi se i po poslednja tri meseca. U junu je bilo troje zaraženo kovidom, u julu 11, a sada ima 523 zaražene osobe.

Uglavnom se javljaju stariji sugrađani i hronični bolesnici, ali imamo i dosta obolele dece. Samo u avgustu obolelo je 51 dete, od čega 15 dece predškolskog uzrasta i 36 školskog - kaže Ćorović.

On je naveo da se razlozi pogoršanja epidemiološke situacije mogu podeliti na nerealne i realne.

- Nerealni su različite teorije zavere, da nas zaprašuju iz aviona, čipuju i slično...Preveliki pristup internetu je uticao na poogoršanje, narod je počeo da veruje u različite teorije zavere. Realni razlog je veliki priliv građana iz dijaspore. Tutin živi u julu i avgustu kada oni dođu i tada se organizuju velika slavlja - ispričao je Ćorović i najavio da će se od sutra razmatrati pooštravanje mera u ovom gradu.

#Beba

#korona