AKTUELNO

Obavezno pratite i poštujte savete lekara.

U Srbiji će danas, ali i narednih dana biti sunčano i veoma toplo, a zbog izuzetno visokih temperatura, Republički hidrometeorološki zavod izdao je za danas i sutra crveno meteo upozorenje, budući da se mogu očekivati temperature i do 40 stepeni Celzijusa u pojedinim mestima.

Pročitajte još: SAVRŠEN ODMOR NA DOHVAT RUKE: Srbija postaje OZBILJNA turistička destinacija!

U Beogradu se danas i sutra očekuje maksimalnih 38 stepeni.

Crveni meteo alarm i to sutra u Zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, Jugoistočnoj Srbiji, Jugozapadnoj Srbiji i Kosovu i Metohiji.

Crveni metealarm na snazi je u Pomoravlju, Istočnoj Srbiji, Jugoistočnoj Srbiji, Kosovu i Metohiji.

Foto: RHMZ

Žuti meteoalarm ukazuje da vreme potencijalno može biti opasno, ali da prognozirane vremenske pojave nisu neuobičajene. Narandžasti meteoalarm ukazuje da je vreme opasno i da vremenske pojave mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Crveni meteoalarm upozorava na vrlo opasne vremenske pojave, koje mogu da prouzrukuju veliku materijalnu štetu i da budu veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. RHMZ apeluje da se u tim situacijama treba često informisati o očekivanim meteorološkim uslovima i rizicima.

Osim ekstremno visokih temperatura, i UV indeks je na jako visokom nivou, te se savetuje građanima da bez preke potrebe ne izlaze iz kuće u najtoplijem periodu dana, od 11 do 17 časova. Najkritičnije će biti u Peći i to sutra, kada će UV indeks iznositi čak 12, što se smatra ekstremno visokim.

Foto: RHMZ

#RHMZ

#Sunce

#Vreme

'