AKTUELNO

Za proteklih godinu i po dana Užice i ceo Zlatiborski okrug nisu imali toliki broj obolelih na dnevnom nivou kao što je slučaj danas.

U najvećem upravnom okrugu u Srbiji potvrđeno je rekordnih 366 novih slučajeva zaraze, od čega 118 u Užicu, takođe najviše do sada. Poređenja radi, najcrnji dan od izbijanja epidemije do sada bio je 1. decembar kada je u Zlatiborsko okrugu registrovano 346, a u Užicu 108 slučajeva.

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje, u Bajinoj Bašti je 59 novoobolelih, u Priboju 50, Prijepolju i Arilju po 25, Požegi i Sjenici po 21, Čajetini 20, Novoj Varoši 18 i u Kosjeriću devet.

Rapidno raste broj pacijenata na lečenju. Poslednjeg dana avgusta u bolnicama Zdravstvenog centra Užice ležalo je 190 pacijenata, a danas ih je 287. Užička kovid bolnica sa 143 pacijenta je na izmaku kapaciteta, dok su u Opštoj bolnici Užice zbrinute 53 osobe od kojih je 14 na respiratoru.

U izdvojenim odeljenjima užičke bolnice u Požegi i Novoj Varoši na lečenju je 35, odnosno 24 pacijenta, 17 ih je pod nadzorom lekara pribojske bolnice, 13 u Stacionaru Doma zdravlja iz Bajine Bašte, dok u Opštoj bolnici Priboj leže dva zaražena korona virusom.

Samo danas na lečenje su primljena 34 pacijenta, a da će novih slučajeva u velikom broju biti u danima koji slede nagoveštavaju redovi pred kovid ambulantama.

#Užice

#koronavirus