AKTUELNO

Čuvajte se vrućine i poštujte savete lekara.

Danas pre podne bilo je više poziva za Hitnu pomoć nego juče, a do 11 sati je bilo 72 intervencije i 26 intervencija na javnom mestu, rekla je potparol Hitne pomoći Nada Macura.

Ona je rekla da su intervencije Hitne pomoći uglavnom zbog ljudi koji se nalaze na otvorenom i koji imaju simptome glavobolje, vrtoglavice i kolapsa organizma.

Pročitajte još: LOPOVI HARAJU BEOGRADOM: Šta je na METI, kako OBEZBEDITI stan i šta ako se nađete OČI U OČI sa kradljivcem? (VIDEO)

Macura dodaje da su vozači pažljiviji nego juče, jer ima manje nesreća i podsetila da ne bi trebalo izlaziti u periodu od 11 do 17 sati.

- To naročito važi za starije sugrađane i hronične bolesnike - naglašava Macura.

Ona ponavlja da je važno uzimati dosta tečnosti, kao i da treba prilagoditi ishranu vremenskim prilikama.

Foto: Tanjug

- Salate od povrća, posni sirevi, riba na roštilju, taj neki mediteranski način ishrane sada najviše prija. Takođe, važno je biti odmoran, jer vrućina umara, dakle dosta sna, popodnevni odmor i garderoba svetlih nijansi prozračnih prirodnih materijala da koža diše - rekla je Macura.

Ona je podsetila da se treba sklanjati od sunca, ići senovitom stranom ulice, kroz parkove, debelu hladovinu, jer greju i zidovi i kuće i beton.

#Hitna pomoć

#Intervencije

#Nada Macura

#Temperatura

'