AKTUELNO

Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, obilazi jug i istok Srbije, a kako je rekao, cilj je da se zdravstvene ustanove u našoj zemlji što bolje pripreme za četvrti talas virusa korona.

Rekao je da još uvek nema informaciju o tome kada će biti održana sledeća sednica Kriznog štaba.

Ova je borba jako teška, a vakcina je naše glavno oružje i zato pokušavamo da vakcinišemo što više ljudi. Drugi način je da sprečimo širenje virusa, a postoje određene mere. Ono što me nervira je to što se postojeće mere uopšte ne poštuju u celoj zemlji. Svaka čast jednoj manjoj grupi koja ih poštuje - kaže Đerlek.
Kada bismo se vakcinisali i da smo ispoštovali da do kraja juna imamo 60 odsto, a do jeseni između 70 i 80 odsto vakcinisanih, mi bismo sa koronom završili. Međutim, niti smo se vakcinisali niti poštujemo epidemijske mere.

- Obično pitaju "šta čeka Krizni štab", pa čeka da svi građani koji nisu vakcinisani zasuču rukav i jave se prvom vakcinalnom punktu i da za mesec dana dođemo makar do 65 odsto vakcinisanih. Eto šta čeka Krizni štab. Krizni štab uvodi mere, ljudi ih ne poštuju, vrtimo se u jednom začaranom krugu i produžavamo jednu agoniju i gubimo ljudske živote - zaključio je Đerlek.