AKTUELNO

Na lokalnom groblju u selu Jezdina kod Čačka pričinjen je neverovatan vandalizam jer je nekoliko grobova bez ikakvog poštovanja i obzira prekopano.

Kad je pošao da obiđe mesto gde su mu sahranjeni skoro svi preci Mišo Grujović ni slutio nije da će tamo zateći sliku od koje dugo nije mogao da se oporavi.

Foto: RINA

- Bio je jul mesec, pošao sam da zapalim sveću pokojnom ocu, ali kad sam se približio grobnom mestu video sam da je ceo taj deo prekopan i nasut, a najmanje 10 spomenika i grobova je uništeno. Neko je jednostavno ušao bagerom i napravio put do mesta gde bi trebalo da bude napravljena nova grobnica - kazao je Grujović.

Foto: RINA

O nesvakidašnjoj i poprilično stresnoj situaciji odmah je obavestio i ostale rođake čiji su preci sahranjeni takođe na Jezdinskom groblju, a večne kuće im potpuno oskrnavljene.

- Sad kad neko prolazi ovuda zapravo gazi po mrtvima. Ne znam koliko je grobova naših predaka uništeno, a sve zbog toga što je neko hteo da napravi novo grobno mesto. Oskrnavljeno je sećanje na mrtve i pokazano da se ni najmanje ne poštuju, niti puštaju da počivaju u miru. Ovo je sramota i veliki greh - rekao je Nenad Grujović kome su na Jezdinskom groblju sahranjeni baba, deda i ostala rodbina.

Foto: RINA

Rođaci su pozvali policiju koja je izašla na mesto incidenta i izvršila uviđaj, a meštani se nadaju da će se osoba koja je odgovorna za skrnavljenje grobova privesti pravdi, ali što je za njih i važnije - vratiti sve u prvobitno stanje.