AKTUELNO

Studenti FON-a Milena Gatić, Luka Poljak, Luka Lugonjić i Aleksa Savić pod mentorstvom prof. dr Vesne Damnjanović i Vladimira Stojiljkovića osvojili su treće mesto na svetskom takmičenju u rešavanju studije slučaja "Asian Business Case Competition" u Singapuru u oblasti održivog poslovanja za građevinsku industriju. Takmičenje je održano onlajn, od 17. jula do 11. septembra.

Organizator takmičenja bila je poslovna škola sa Nanjang univerziteta iz Singapura.

Takmičenje je obuhvatilo edukativni deo kroz radionicu, preliminarne runde takmičenja, polufinale i finale. Učestvovalo je preko 60 timova iz celog sveta, dok su u finalu učestvovala tri univerziteta.

Prvo mesto osvojio je Univerzitet Azije i Pacifika a drugo mešoviti tim koji su činili studenti Nacionalnog univerziteta u Singapuru, Univerziteta Oksford, Singapur menadžment univerziteta i Univerziteta Kembridž.

Studiju slučaja zadala je singapurska multinacionalna kompanija za trgovinu nekretninama.

Glavni izazov koji su studenti rešavali je kako kompanija može zadržati svoju vodeću poziciju na tržištu u održivom poslovanju pri izgradnji nekretnina, kroz poboljšanje postojećeg portoflija nekretnina.

Studenti FON-a predložili su strategiju ulaska u segment industrijskog tržišta i razvoj prvog automatizovanog održivog vertikalnog skladišta akvizicijom startapa. Singapur je predložen kao pilot-tržište sa prodajnim i marketing nastupom i na zemlje regiona u Aziji, Evropi i Severnoj Americi.