AKTUELNO

Srbija i Republika Srpska obeležiže sutra Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave manifestacijama na više mesta u Beogradu.

Kako "Novosti" saznaju sa Kalemegdana će se oko 17 časova čuti počasna artiljerijska paljba. Na Trgu republike građani će moći da vide defile "ustanika", kulturn umetnička društva, defile konjice... Trubači i konjica biće i na Slaviji, a sviraće i Marš na Drinu. Kod Vlade Srbije planiran je program tokom kojeg će komandir konjičke jedinice predati raport "vojvodi Živojinu Mišiću".

Građani će se iz ovih pravaca slivati ka Savskom trgu, gde će kod spommenika Stefanu Nemanji biti gradisti sa pukovksim zastavama, dok će iznad biti nalet helikoptera.

Posle himne "Bože pravde", okupljeni će čuti i "Pukni zoro" u izvođenju Dejana Petrovića i Big benda. Zatim će se obratiti patrijarh srpski Porfirije, član Predsendištva BiH Milorad Dodik i predsednik Aleksandar Vučić. Planirano je da se progam centralne manifestacije završi izvedbom "Ovo je Srbija".
Inače, parlamenti Srbije i Republike Srpske usvojiće Zakon o ćirilici. Zajednički praznik proslavljamo 15. septembra, na dan kada je U prvom svestkom ratu probijen Solunski front.

#Dana srpskog jedinstva

#slobode i nacionalne zastave